17 Feb 2017

Kodused Toidud

Kes veel ei tea, siis üks legendaarsemaid toiduasutusi asub Tallinna Bussijaama kõrval. Otse peasissekäigust vasakul üle tee. Teevad koduseid toite koduste hindadega. On 24h lahti ja nii iga päev. Heakene küll, ausalt öeldes ei ole ma kunagi vaadanud, kas nad ka uus aasta ja jõuluõhtul lahti on, aga ma arvan, et on. Pead igaksjuhuks ei anna.

Seda kohta tutvustas mulle üks vana sõber, oma 20 aastat tagasi, ja sest peale olen ma aeg ajalt siit ikka läbi astunud. Peamiselt selleks, et keha kinnitada või siis võtta üks kiire Double Bock ja vaadata kuidas see elu tegelikult siin riigis käib. Vahel juhtub, et see koht on täiesti tühi, teistel kordadel, aga puupüsti täis. Seekord polnud ei nii ega naa.

Antud lugu juhtus peale "suurepärast" karaoke kontserti Shamrockis. See koht lihtsalt sattus meile sõbraga tee peale. Otsustasime teha ühe kesköise seljanka ja viimase joogi. Reispassiks või nii. Meie sisenemise hetkel oli kliente kolm. Üks leiba sööv ja bocki rüüpav vuntsidega härrasmees. Ja üks noorpaar. Või mis noorpaar? Pigem hilisteismelised. Mõlemal ees ports toidu ja joogiga. Toitu nad puudutanud veel ei olnud, kuid jooke olid nad pealt trimminud. Ilmselt need viimased lonksud olidki need mis kogu selle loo sünnitasid. Kui ilusasti öelda, siis neiu oli üpriski närtsinud olemisega. Poiss üritas teda drunkishis ära rääkida, aga ta ei võtnud vedu. Samas suutis neiu telefoni näppida nii, et päris surnud ta polnud, lihtsalt ükskõikselt purjus. Kuna neiu noormehe verbaalse mörina peale iha üles ei näidanud siis otsustas härra teise taktika valida ja hoopiski enda kehailu visuaalselt presenteerida. Ja kuidas seda ikka kõige paremini teha, kui mitte vabastada oma musklid neid katvatest riietest. Jorh-Adniel Kiire moodi ülakeha paljastatud asus ta pükste kallale ja oleks need ilmselt ka kunagi maha saanud, kui sisse poleks astunud politseipatrull. Neile kes siia tihti ei sattu oleks alalõug imestusest põrandani vajunud. Kuidas politsei nii kiiresti avaliku korra räigele rikkumisele, mida enesepaljastus avalikus kohas kindlasti on, reageeris? Aga minule, kui vanale kalale oli kõik väga selge. Nimelt käivad politseinikud siin väga tihti einestamas. Ja seda tulid nad tegema ka nüüd. Heitsid korraks toimuvale pilgu peale, tegid peas kiired arvutused ja jõudsid järeldusele, et hetkel on kõik veel kontrolli all. Politsei tellis endale süüa ja samal ajal otsustas poolpaljas noormees ennast uuesti riidesse panema hakata. Meie, aga sõime seljankat ja jõime Gin Long Drinki ning jälgisime mängu. Mingi väike vidin mu sees ütles, et sellele etendusel on rohkem, kui üks vaatus.

Teine vaatus saabus siis, kui politseinikud olid oma toidu söömisega jõudnud  nii umbes täpselt poole peale. Just siis tundus noormehele, kes vahepeal oli üritanud oma neiuga ilma erilise eduta suhelda, et nüüd tuleb vahetada vestluspartnerit. Kuna meie ei tundunud talle piisavalt huvitavad ja vanem vuntsidega härra oli juba lahkunud, siis jäid järgi ainult politseinikud. Ohh fun! Tema segasest jutust oli raske aru saada, kuid ta vihjas midagi oma närtsinud kaaslasele. Politsei vastas väga viisakalt, et neil on olukord kontrolli all. Purjus inimene saab, aga asjadest omamoodi aru ja selline vastus teda ilmselgelt ei rahuldanud. Oma pahameelt otsustas ta väljendada korrakaitsjaid sõimates. Igal inimesel on oma taluvuspiir ja nende politseinike oma jooksis kuskil: "Kuradi Eesti Politsei" ja "Tõmmake siit nahhui" vahel. Krapsti püsti, sõimajal käed selja taha ja koos uksest välja. Kõik käis väga kiiresti! Ma ei jõudnud isegi lonksu helesinist jooki võtta. Neiu kusjuures ei liigutanud ripsmeidki. Natukese aja pärast tuli üks politseinik tuppa, võttis nooruki väliriided ja liikus nendega tagasi välja.

Mõne aja möödudes tulid mõlemad korrakaitsjad rahulikult tuppa tagasi ja jätkasid söömist nagu poleks mitte midagi juhtunud. Mul oli supp söödud, kuid jooki veel paar sõõmu järel. Olelesin niisama ja mõtlesin, et huvitav mida nad väljas selle bravuuritariga tegid. Kas andsid nuia? Kas toppisid kuuti? Äkki saatsid lihtsalt koju ära? Vastused mu küsimustele saabusid õige pea, kui uks avanes ja toosama vennike enda nina uuesti sisse vedada üritas. Momentaalselt olid mõlemad korrakaitsjad tagajalgadel ja üks neist küsis jõulisel häälel: "kas sa tõesti ei saanud meie jutust aru?". Poiss oli ennast vahepeal kaineks ehmatanud ja vastas kogeledes ja ülimalt alandliku häälega: "ma unustasin oma mütsi siia". Väljas oli talv ja taevast sadas alla laia lund. Probleem lahendati kiiresti ja vennike lahkus enne, kui ta tuppa jõudis astuda. Võtsin klaasist viimase sõõmu ja lahkusin paar minutit peale viimast vaatust. Vot selline seiklus siis veel päeva lõpuks. Eesti Politsei sai plusspunkte olukorra kiire ja vägivallatu lahendamise eest. Ja too närtsinud lilleke? Ma ei tea mis temast sai, kuid ma olen kindel, et järgmine päev oli tal sitt olla.

Õlu: Erinevad pudeliõlled 2.80.-
Peldik: Võtmega avatav ja paras peldik
Vaatamisväärsused: Teised kliendid
Kas tasub külastada: Jah
Transport: Kõik mis Tallinna Bussijaama juurde toob

No comments: