10 Feb 2017

Lost Home

Öeldakse, et kolm on kohtu seadus. Täpselt kolm korda tuli meil käia selle koha ukse taga enne, kui meid siia müstilisse asutusse sisse lasti. Ma ei taha küll mitte kedagi süüdistada, aga tobedamate lahtiolekuaegadega baari pole mina veel varem kohanud. Nimelt on see koht avatud reedel ja laupäeval alates kella kuuest õhtul kuni kedagi ei koti. Sellest ka meie kaks korda tühikargamist enne, kui otsa peale saime. Kuidas me julgeme tulla enne kella kuut ja mitte õigel päeval? Aga iga mees teab ise kuidas ta oma äri ajab. Aga äkki nii ongi parem?

Baar ise oli täiesti tühi (üllatus?). Unine noormees, kes täitis baarimehe ülesandeid, tahtis vist parajasti välja suitsu tegema minna, kui me saabusime. Igati viisakalt oli ta nõus oma ihasid nikotiini järele taltsutama ja enne meid ära teenindama. See võttis meil natukene aega, aga saime hakkama. Õlled tellitud oli aeg ümbrust kaeda ja tegevust otsida.

Sisekujundus on siin tase! Venelased ütlevad selle kohta lihtsalt: "Вот это да!". Keldrikõrts mille paekivist laotud seinad on üle "värvitud" hõbedase spray-värviga, lage mis oli väga madal, kaunistasid palk imitatsioonid, mille küljes rippusid miniatuursed diskopallid. Kohatult kõrge baarilett, selle kohal rippuv seinakell, mis näitas kogu aeg ühte ja sama aega. Teises ruumis rasked kardinad seintel, mõned diivanid ja lauad ja lamedad telekad. Ühesõnaga kogu see kupatus nägi välja nii nagu oleks kambale pimedatele usaldatud kujundaja roll. Aga vähemalt oli kõik enam-vähem puhas ja korras ning see on oluline.

Kohta otsides ja valik oli lai haaras koheselt meie pilku noolemäng. Ohh boy, ohh boy! Selge oli see, et läbi aegade kõige vingem duell pidi just siin ja just täna aset leidma. Tavapärase 501 > 0 asemel otsustasime mängida "Killer"it Oxford Uni. reeglitega. Googeldades leiab Killeri reeglid kergesti ülesse. Kuna baaril oli meile anda ainult 2 noolt siis võttis kõik natukene rohkem aega, kui oleksime tahtnud, kuid lisas kuhjaga lõbu juurde. Mäng oli tempokas, lõbus ja lõppes minu jaoks võidukalt. Kuna õlut veel klaasis oli siis otsustasime teha mõned kiired roundid suvalist loopimist. Näiteks, kes tabab esimesena bullseye'd. See oli lahe, sest me suutsime mõlemad punasele täpile pihta saada rohkem kui korra, aga nool kukkus igal kord mängulauast välja. Kuni momendini mil ma üks hetk suutsin oma täpsuse, kiiruse, osavuse ja jõu kõik ühte viskesse kokku segada ja panin enda paremuse taaskord maksma. Järgmine mäng oli triple 20, mis lõppes täpselt 1 viskega Phili poolt. Puhtast uudishimust mõtlesin ma proovida mitu viset mul kulub. Peale kuuekümnendat üritust läks lugemine sassi ja lõin käega. Seega kolme erineva mängu peale taaskord sõbralik viik, skooriga 2-1, minu kasuks.

Nagu eespool juba mainitud sai siis peale meie ja teenindava personali ei olnud siin mitte ühtegi hinge. Olukord ei olnud vahepeal muutunud. Kuna õlu hakkas lõppema siis oli vaja läbi viia eksperiment ekspeditsioon trooniruumi. Seinal Corona Extra reklaamtahvel, mis läikis nii, et seda võis vabalt peeglina kasutada. Äkki oligi peegliks mõeldud ei oska öelda. Aga muidu tavaline peldik tavaliste featuuridega. Rohkelt Flora fänniklubi "5 sektor" kleepekaid. Ütleme nii, et olen hullemates kohtades viibinud.

Õlu, mis meile serveeriti oli Saku Originaal ja seekord pudelist, sest kraane sellel kohal ei märganud. Aga toode oli aus. Tekib kuri kahtlus, et Saku on seekord ennast ületanud ja suutnud mingisuguse stabiilsuse saavutada. Vähemalt selle ühe tootega.

Aga õhtu oli veel noor ja meil oli aeg edasi liikuda.

Õlu: Vaate ei olnud ainult pudelid
Peldik: Keskmine peldik
Vaatamisväärsused: Noolemäng
Kas tasub külastada: Kui teile sobib olla õigel aja õiges kohas, siis võite ju sisse astuda
Transport: 7 minuti jalutuskäigu kaugusel Vabaduse väljakust

No comments: