20 Feb 2017

Hr. Mauruse Pubi

Meie järgmine sihtmärk ei asunud kaugel. Natukene kõndimist või praeguseks hetkeks tuleb juba öelda, tuigerdamist, ja kohal me olimegi. Asukoht on Mauruse pubil skandaalne, otse kahe kooli vahel! Kui Oss sellest teada saaks siis ilutseks juba järgmisel päeval uksel silt "Suletud". Loodame, et ta sellest ka kunagi teada ei saa, sest koht ise on legendaarne. Ja seda kõige paremas mõttes ja lõbusamas võtmes.

Erinevalt eelmisest kohast oli siin rahvast, kui murdu. Päris tõsiselt tekkis mure, kuhu ennast istuma sättida, sest valida oli ainult kolme vaba laua vahel. Kuna samal ajal valisime endale ka jooke siis osutus ülesanne mitte kõige kiiremini lahendatavaks. Sest nagu me kõik teame, kui mehed on üldse milleski head siis see on multitasking. Kuulata naist näägutamas, kaasa noogutada ja samal ajal õlut juua, meil õnnestub see kõik suurepäraselt. Vaadist saime valida kolme joogi vahel: vana tuttav Orikas, gin long drink ja mingi siider. Valik langes vanale tuttavale Originaalile. Joogid käes tegime kõige lihtsama valiku ever ja istusime kõige lähemal asuva vaba laua taha. Selleks osutus nurgadiivan teleka all. Ahjaa teenindajanna oli igat rõõmsameelne ja särtsu täis. Ütleme nii, et meeldiv vaheldus eelnevate kohtadega võrreldes.

Telekas näitas mingit otseülekannet League of Legend'ist (edaspidi LoL) või DOTA 2'st. Ma ei tee neil vahet. Aga, kes ei tea siis tegu on arvutimängu(de)ga, kus mingid kangelased võitlevad üksteise vastu. Mingid meeskonnad on ka vist, aga see eriti ei päde, sest need kellega sa samas meeskonnas oled on tavaliselt idioodid. Kuna paljud mängijad on 10 aastased vene poisid, siis kaks kõige rohkem kasutatud sõna (ametlik statistika) on cyka ja bljat. Kuuldavasti pidi ka mingi eestlane ühes neist mängudes raha kokku kühveldama. Aga meie oleme vanakooli tegelased ja eelistasime midagi reaalsemat ja inimlikumat teha, kui lihtsalt telekast arvutimängu vahtida. Päästerõngaks osutus vana hea lauamäng nimega "Tsirkus".

Mäletate, et "Peemot"is viskasin ma täringut nagu noor jumal? Ikka kuus ja kuus ja kuus. Nüüd siin oli kõik hoopis vastupidi. Täring ei veerenud kohe üldsegi mitte. Ja kui veeres siis ikka sellise ruudu peale, kus kohast mind mitmeid ridu allapoole kupatati. Kuus korda jõudsin ma 83nda ruudu peale ja kuus korda kupatati mind tagasi ruut 59 peale. See mäng vihkas mind täiega. Loomulikult sain ma selle mängu pähe. Sajaga.

Nagu eespool sai kirjutatud siis pubi oli rahvast täis. Oli mitu seltskonda, kes veetsid lõbusalt aega. Aga kahjuks või õnneks ei paistnud mitte keegi neist millegi erilisega silma. Kõik käitusid viisakalt ja sündsuse piires. Ainult peldikust välja tulles ütles üks tegelane mulle tee peal tere. Ma ei tea, kas see on kohalik komme või ta oli lihtsalt viisakas. Igatahes ütlesin ma talle tere vastu. Peldik muide oli igatepidi tip top ruum.

Kuna tuul puhus üha tugevamalt siis oli aeg purjed heisata ja järgmisesse kohta triivida.

Õlu: Saku Originaal 3= 7.90.-
Peldik: Korras
Vaatamisväärsused: Erinevad lauamängud
Kas tasub külastada: Jah
Transport: 2 minuti jalutuskäigu kaugusel Vabaduse väljakust

2 comments:

Unknown said...

Mauruses on ju Grimbergen vaadist, kas oli tolleks õhtuks otsa saanud?

Blogilugeja Tallinnast :-)

Marduk said...

Tollel õhtul Grimbergenti vaadist ei olnud :(