26 Jan 2017

St. Patrick's (Foorumi keskus)

Päeva lõpuks on alati hea kuskile välja jõuda. Kuna oli jõulude ja uus aasta vaheline aeg ning paljud kohad, mida me planeerisime külastada, olid kinni siis pidime leppima paratamatusega, et St. Patrick's käib kah. St. Patrickud on legendaarsed kohad. Neis juhtunud lood, aga veel legendaarsemad. Ma olen saanud Pärnu mnt. St. Patrickus kolmest joodud Saku Originaalist elu pohmaka, näinud magavat Kanada hiinlast nägu seljankas ja uriinist uppuvat põrandat Vana-Posti omas ja kaklevaid, kraanikaussi ropsivaid ning kukkuvaid, kuid terveks jäänud, tegelasi Suur-Karjas. Ja see on ainult jäämäe tipp. Kaks esimest on oma uksed sulgenud kuid kui jaksu jätkub siis Suur-Karja oma saab ehk oma postituse. Ja vot nüüd seisis Foorumi maja St. Patrick's meie ees nagu väljakutse.

Asutus oli rahvast viisakalt pungil. Hoolimata sellest, et oli kesknädal ja kell mitte kõige varajasem. Aga asukoht on hea. Otsustasime oma kodinatega ennast teisele või kolmandale, oleneb kuidas lugeda, korrusele vinnata. Üks laud akna all oli vaba. See oli hea, sest nii saime nagu perverdid muiste vaadata millega tegelevad inimesed majas mis asub üle tee. Üks habemega mees tegi teed, teises korteris oli tüdrukutel mingi oleng käimas- jõid veini. Elu nagu dokumentaal filmis.

Õllemenüüst vaatas vastu tavaline läbu, Saku vaadis ja muu jama pudelites "et oleks maitseküllust" ikka kamaluga võtta. Aga see oli mitu korda rikkalikum, kui Massimo Trattorias. Me olime taaskord jõudnud "in da right place". Silma hakkas laua peal olev buklett, mis pakkus 2=3. Kolme erinevat sorti Grimbergenit? Ja kuna baaridaam oli just meieni jõudnud siis panime tellimused sisse: igast sordist üks. Kokku 3 erinevat, mitte üheksa õlut sai veel üle toonitatud. Inglise keeles.

Kuna ühtegi huvitavat tegelast, peale ühe ameleva paarikese, kellel oli ka kaks sõpra kaasas, silma ei hakanud siis ootasime kuni õlud meieni toimetatakse. See on kord juba nii seatud, et kui kõik läheks nii nagu tahta siis oleks igav. Nii ka seekord. Me ei saanud oma kolme erinevat õlut. Samuti ei saanud me üheksat õlut. Me saime kolm täiesti identset õlut, Grimbergen Ambree, pooleliitristes pokaalides. Me nägudes peegeldus hirm, sest olime just lõpetanud lugemise enda viimasest kokkupuutest nimetatud margiga. See ei olnud just eriti positiivne. Baaridaamilt selgitust küsides, et me tellisime ju erinevad vastas ta, et see on puhtalt tema viga. Sest ta unustas meile selgitada, et buklett on puhas reklaamitrikk ja neil olevat tegelikkuses ainult ühte sorti Grimbergenit. Kuna ta tegi seda viisakalt siis ei viitsinud ka meie ebaviisakad olla. Oleks võinud ju kogu laadungi tagasi saata? Aga me otsustasime saatusega rinda pista! Üllatus tabas meid peale esimest lonksu. Suurtehase kohta oli see vedelik üllatavalt maitsev. Läks kenasti alla ja kui päris aus olla siis oleks võinud ka juurde tellida. Aga kell oli juba liialt hiline selle jaoks.

Käik peldikusse sai olema Indiana Jones filmi stiilis seiklus. Uks oli lukus. Ukse kõrval, seina peal oli fonoluku moodi asi ja selle kõrval kaks silti, üks inglise keeles ja teine kohalikus, tekstiga. Taipasin kiiresti, et see googletranslate üllitis peab andma mulle vajalikku infot pääsemaks teisele poole ust. Aga värdtõlge Eesti keelde pani kukalt kratsima. Ma ei mäleta enam täpselt millest see tekst koosnes, aga "kolm korda neli kuute" ei ole raisk sama, kui inglise keeles three, four, six. Igatahes võttis selle koodi muukimine mul natukene aega ja lahenduse sain alles originaalteksti lugedes. Sees olles mõtlesin, kui mitu tegelast on ennast selle fonoluku ette täis lasknud. Sest, kui on häda siis viimane asi mida sa teha tahad on mõistatusi lahendada. Ainuke mõistatus mida sa lahendada suudad ja osad vahest ka seda mitte eriti edukalt, on kas sul on jalas püksid millel on lukk või nööbid. Nööbid on saatanast!

See unisex peldik nägi välja nagu peldik. Minu kuudi ukselukk oli tatiga liimitud, põrand täis lastud ja osa rullist oli tõmmatud üle põranda triibuks. Tabasin end mõttelt, aga kuidas naised unisex peldikutesse suhtuvad? Kui sa pead külastama seda meeter korda kaks kambrit, kuhu mõni härra on just oma pohmalaadungi tühjendanud? See võtab tavaliselt ka suurematel meestel pisara silma, aga mis siis õrnadest õiekestest saab? Või äkki on siin seletus sellele miks osad endale nii palju parfüümi peale piserdavad? Peldikutes tulevad head mõtted.

Aga kell oli juba mitu ja aeg tänase päeva sündmustele kriips alla tõmmata sobilik.

Õlu: Grimbergen Ambree 2=3, 7.80.-
Peldik: Peldik
Vaatamisväärsused: Sissepääs peldikusse, inimeste tegemised vastasmajas
Kas tasub külastada: Kui midagi paremat teha pole
Transport: Kõik trammid- peatus "Hobujaama"

No comments: